Kroppsekologisk veckomeny

Måndag

Frukost: grön smoothie

Lunch: grönsakssoppa. Till soppan äts minst 1 dl surkål.

Mellanmål: mandelmjölk med vaniljsmak

Middag: kokt quinoa med smörfräst lök, morot och rotselleri med mjölksyrad rödkål, alger och en grön sallad.

Ev kvällsmål: en stor kopp örtthé

Tisdag

Frukost: hirsgröt med kanel och kardemumma, 1 rå morot, 1 skål med surkål, 1 shot med lite vatten och 1 tsk spirulina.

Lunch: löskokta ägg med en stor grön sallad

Mellis: grönsaksstänger (t ex morot, selleri, gurka) med mandelmajo-dipp

Middag: quinoasallad med alger och rester från lunchens sallad.

Kvällen: en stor kopp ört-thé

Onsdag

Frukost: grön smoothie

Lunch: fisk- och grönsakswok  med mjölksyrad vitkål.

Mellanmål: blötlagd mandel, som skalas för hand. Ät sakta och tugga väl.

Middag: kokt hirs med råriven morot, fänkål, selleri och sparris samt alger. Serveras med 1 skål mjölksyrad rödkål.

Torsdag

Frukost: en portion bovetegroddar med kanel, ingefära och kardemummakryddning samt en skål med syrad vitkål.

Lunch: fisk- och grönsakswok från gårdagen och grönsallad (ta vad jag haver-principen), med alger och syrad rödkål.

Mellis: blötlagda pumpafrön, ev med lite kanel eller havssaltsalt för mer smak

Middag: grönsakswok med mjölksyrad vitkål och hizikialger

Fredag

Frukost: grön smoothie

Lunch: rester från gårdagen alt grön smoothie

Mellis: groddade mandlar

Middag: blomkålssoppa med mjölksyrad morot och alger.

Kvällssnacks: Popcorn!!!

Lördag

Frukost: 1 löskokt ägg, en stor portion surkål och 1/2 gurka.

Lunch: sallad med squash, morot, groddar, alger och tomatsås

Mellis: groddade mandlar

Middag: grönsakswok med kokosmjölk, surkål, grönsallad och surkål

Kvällssnacks: rostade pumpa- och solrosfrön.