Kroppsekologisk lördag

För mig är det viktigt att fylla på med inspiration när det gäller kost, hälsa och välmående. Jag inspireras av många raw food inspiratörer som finns i Sverige och av författare runt om i världen. Världsledande Hippocrates Hälsoinstitut ät prisbelönta för sina framgångar med att hjälpa människor att läka från sjukdom och jag kan varmt rekommendera dig att läsa böcker av Brian Clemens och Dr Anna Maria för att fylla på med kunskap kring hälsa och kost. Läs mer här.

Till kroppsekologisk kosthållning, som stärker hälsan… och dagens meny.

Gårdagens blötläggning: mandel, solrosfrön, pumpafrön, alger och sköjning av groddar

Sovmorgon idag, 30 min före frukost 1 stort glas vatten.

Frukost: 1 löskokt ägg, en stor portion surkål och 1/2 gurka. Mannen åt samma sak med tillägg av grön smoothie.

Lunch: sallad med squash, morot, groddar, alger och tomatsås (denna ingick på Hälsodagen)

Mellis: groddade mandlar

Middag: grönsakswok med kokosmjölk, surkål, grönsallad och surkål

Kvällssnacks: rostade pumpa- och solrosfrön. De blötlagda fröna fick ligga i glasskål under dagen (vilket påbörjade groddningen, de passar fint att äta i detta skick också) men för lördagsmys rostade vi dem i ugnen med havssalt. Ugnsvärmen tar bort en hel del av näringen i groddarna, men det är ett bättre snacks än mycket annat och otroligt gott! så se till att äta en liten mängd varsamt och tugga noga!